Hylätty aloite Tietoturvallisuuden opetusta ohjelmaan!

Nykyaikana koulu, työ ja harrastustoiminta siirtyy nettiin ja riski henkilökohtaisten tietojen vaarantumiseen kasvaa enemmän. Jos tietoturvasta ei tiedä tarpeeksi, niin omat tiedot voivat joutua vääriin käsiin. Uuden ohjelman avulla voitaisiin turvata nuorten ja vanhojen tietoja enemmän.

Lisätietoja

Nettisivut ja somet ovat niin arkisia, että niistä ei ehdi ajatella mitään vaarallista. Kokoajan yhä nuoremmat lapset liittyvät erilaisiin sivustoihin ja vaarantavat omat tietonsa ja mahdollisesti myös vanhempiensa tiedot. Samalla laitteet joutuvat vaaraan mahdollisten virusten takia.
Koronan takia harrastustoiminnat ja koulut ovat siirtyneet nettiin, eikä tietoturvallisuudesta ole puhuttu, ja jos ollaan puhuttu, niin ei todellakaan tarpeeksi. Omien sisarukseni tiedot ovat joutuneet vaaraan muutaman kerran, koska tietoturvasta ei oltu puhuttu koulussa, harrastuksissa tai kotona.
Uuden ohjelman avulla turvattaisiin monen henkilön tiedot ja tehtäisiin todella paljon hyvää.
Tietoturvaa voidaan vaarantaa monella tavalla, suosituimpia ovat sähköpostiviestit, tekstiviestit ja erilaiset huijauslinkit joita tulee viestien mukana. Epäluotettavien viestien tunnistaminen helpottaisi monen elämää ja pitää tiedot turvassa.
Lasten ja nuorten lisäksi myös vanhemmat hyötyisivät tästä, vaikka tietäisivätkin jotain tietoturvasta, niin muistin virkistäminen on aina hyväksi.
Ohjelman voi toteuttaa kuka vain, tietoa löytyy helposti esimerkiksi traficom:in nettisivuilta (https://www.kyberturvallisuuskeskus.fi/fi/).

Tämä aloite hylättiin

Miksi tämä aloite hylättiin?

Toinen samankaltainen aloite on jo käynnissä.

On todennäköisempää että aloitteesi saa kannatusta, jos kannatat ja jaat saman aloitteen.

Hylkäämme aloitteen ainoastaan, jos se ei ole aloiteohjeen mukainen.